Pitanje:
Dozator zaustavlja snimanje predmeta kad je pun
Lou
2016-01-08 05:20:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam osnovnu farmu pilića koja uzima jaja od gomile sjemenskih pilića i usmjerava ih u dozator.Dozator ima stražnju stranu komparatora koji provjerava je li pun, a zatim pokreće sat za usporedbu, koji pušta dozator dok se ne isprazni.Izvrsno djeluje, sve dok se dozator ne napuni, a zatim iz nekog razloga prestaje raditi.Imate li ideja o tome kako to mogu izmijeniti tako da će uvijek raditi?

Slike u nastavku trebale bi ilustrirati moje postavljanje.Ako zamislite da je treća slika miran okvir: sva su jajašca u dozatoru i ništa se ne događa.Usporednik se ne uključuje i ne isključuje.

enter image description here enter image description here enter image description here

Nisam znao da usporednici mogu tako raditi - posljednji put kada sam provjerio, usporednik u "načinu čitanja inventara" također nije mogao oduzimati ili uspoređivati.Možda se promijenilo.
četiri odgovori:
SirBenet
2016-01-08 06:43:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kad je dozator pun, komparator dobiva jačinu signala od dozatora 15.Signal iz repetitora u koji vodi daje najviše signal snage 12 na stranu usporedbe:

enter image description here

Kao15> 12, usporednik ostaje uključen.

Da biste to popravili, trebate odvesti repetitor u sat za usporedbu, umjesto da koristite istu usporedbu za otkrivanje predmeta u dozatoru i djelovanje kao sat.Npr .:

enter image description here

Pa, taj sat sigurno ima prednost nad onim koji sam namjeravao predložiti.Najduže vrijeme koristim sat na lijevak, ali ovaj puca puno brže (i vjerojatno uzrokuje manje zaostajanje povezano s lijevkom)!Izvinite, imam * puno * redstonea za rekonfiguraciju.
Moja omiljena metoda sata.Koristim ga toliko dugo da zaboravim.
@colorfusion je u osnovi upravo kombinirao dvije usporednice u vašem dizajnu u jednu, ali nije je pretvorio u način oduzimanja.
Jako mi je drago da je ovo bio koristan odgovor, ali kao osoba koja nije Minecraft, čitav me ovaj post podsjetio na ovo: https://www.youtube.com/watch?v=xq0XNILIYTw
Postoji sjajan dizajn koji Mumbo koristi.Koristi samo 1 komparator i repetitor korištenjem jako i slabo napajanih blokova.To su jednostavno dva retka: * Usporednik Block Dust *, pa * Block Repeater Dust * koji se vraća pored njega.Siguran sam da je 95% to predstavio u videu, ali trenutno ga ne mogu pronaći.
Djeluje poput šarma.Volim to.
anagram
2017-09-05 07:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Munbo Jumbo ima dobar popravak za ovaj problem:

ModDL
2016-01-08 08:33:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ova se tehnika temelji na usporednom satu.U vašem slučaju usporedbu niste postavili na način oduzimanja.ako desnom tipkom miša kliknete na usporednik, uključit će se baklja s prednje strane i vaš će sat raditi.

Prebacivanje načina uspoređivanja * samo * ne rješava sasvim problem, jednom će se aktivirati, a zatim ponovno zamrznuti.Problem ostaje donekle isti, jer je A ulaz komparatora (dozator kad je pun - 15) i dalje veći od bočnog B ulaza (12), a krug će samo ostati uključen (klikanje prekidača uzrokovat će uzrokkrug da se jednom aktivira).Da bi ova metoda funkcionirala, trebat će vam i drugi repetitor koji zamjenjuje žicu s oznakom "13" u odgovoru colorfusion-a.
BRHSM
2016-01-08 13:34:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trebali biste postaviti oba repetitora na 2 kucanja, a usporednik na način oduzimanja.to je zato što komparator ne može pratiti vaše repetore s jednim klikom jer komparator koristi jedan kvač za izračunavanje svog rezultata

Samo jednom kliknite oba repetitora, kao i komparator.ovo bi trebalo riješiti problem za 1.8.8.(ne znam da li djeluje na snimci)Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...