Pitanje:
Zašto se starije igre igraju na mom novom stroju ako ih kupujem od Steama, ali ne i ako instaliram s originalnog diska?
ThereWolf61
2013-06-01 09:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zašto se neke starije igre (stvarna verzija fizičkog diska) ne igraju na novijim operativnim sustavima, ali ako kupite verziju za digitalno preuzimanje, recimo iz Steama, igra se u redu?

Na primjer, F.E.A.R. neće se učitati na moj Windows 7 Ultimate s diska, već će se reproducirati iz Steama kad sam ga kupio kao preuzimanje.

Imate li određeni problem ili poruku o pogrešci zašto F.E.A.R ne radi za vas?
Tijekom instalacije iskače prozor koji kaže "pogreška prijenosa datoteke ili podataka" i neće se uopće učitavati. To se događa na Windowsima 7 i 8 i na 2 različita računala.
Ako pogledate stražnju stranu diska, vidite li puno ogrebotina ili neke duboke ogrebotine? Ako na disku vidite puno ogrebotina, neki će se podaci možda izgubiti. Osim toga nisam siguran.
Ma dobro, vrijedilo je pucati. Ionako hvala na informacijama.Vrlo cijenjen.
Mislim da ću se sa starijim igrama morati držati verzije za preuzimanje.
Povezano: https://gaming.stackexchange.com/q/255664/68284
Tri odgovori:
StarPilot
2013-06-02 00:05:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Većina igara dostupnih za Steam izmijenjena je kako bi se instalirala ili radila na novijim OS-ima. Kad nisu, na primjer s Railroad Tycoon 3 napominje da nije kompatibilan sa sustavom Windows Vista ili Windows 7. Ako pregledavate Railroad Tycoon 2 Platinum, to ne znači imaju izjavu o odricanju odgovornosti jer radi sa sustavima Windows 7, Windows Vista i starijim OS-ima. To je zato što je ažuriran. Iz bilo kojeg razloga, Railroad Tycoon 3 nije.

Igre koje imate fizičku kopiju ne mogu ažurirati svoj kôd (disk se na kraju čarobno ne mijenja s novijim kodom). Dakle, ako kod igre ili njegov instalacijski program trebaju promjene za rad na novijim OS-ima, fizička kopija jednostavno neće raditi.

Ako imate stariju igru ​​koju želite igrati, ali neće raditi na njoj trenutni OS vašeg računala, možda ćete ga moći instalirati i reproducirati pomoću emulatora (kao što je DosBox za MS-DOS igre) ili instaliranjem softvera virtualnog stroja i izgradnjom virtualnog stroja koji pokreće taj stariji OS.

Dobar odgovor, ali ako se izdavač / programer nije potrudio napraviti parnu verziju starije igre, obično su učinili ono što i drugi mogu učiniti sa svojim fizičkim kopijama: upotrijebite načine kompatibilnosti za pokretanje instalacijskog programa / igre, prijavite sepotrebne zakrpe ili u slučaju DOS igara koristite DosBox.Stvar je u tome što može biti prava gnjavaža sami pronaći sve potrebne postavke, zakrpe i konfiguracije, tako da je usluga Steam i GOG s prodajom starih igara već pripremljenih za pokretanje na novim strojevima vrlo prikladna.Ali rijetko je to moguće samostalno, samo gnjavaža :)
NiteCyper
2013-06-01 09:52:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razlika između verzije diska i verzije digitalnog preuzimanja vjerojatno je verzija zakrpe. Digitalno preuzimanje vjerojatno je na najnovijoj zakrpi.

Stoga je možda u izvornoj verziji F.E.A.R. arhitektura igre nije kompatibilna s novim OS-om, a u zakrpi izdanoj od stvaranja diska, igra je zakrpana kako bi bila kompatibilna s novijim OS-om i ostalim vrstama softvera.

Pronašao sam kompilacija STRAHA zabilješke. Nisam našao konačan odgovor. Evo mogućnosti:

Verzija 1.02

  • Ispravljen pad koji se mogao dogoditi kada je klijent pokušao ponovno se pridružiti ili izaći nakon neuspjelog preuzimanja sadržaja.

To pretpostavlja da ste uopće uspjeli postići da neuspješno preuzimanje sadržaja dogodi, što se može dogoditi ako se igra pokuša ažurirati. Iako to ne mora nužno tvrditi da je to dosljedna nemogućnost igranja, već tek nakon svakog "uspješnog" neuspjelog preuzimanja sadržaja.

Verzija 1.06

Ovo najnovije ažuriranje ispravlja problem učitavanja igara spremljenih prije zakrpe 1.05 i nekoliko drugih različitih ispravki.

To može utjecati na vas ako pokušavate nastaviti sa spremljenim starijim igrama.

Verzija 1.08

Ovo najnovije ažuriranje rješava nekoliko problema.

Nejasno, pa bi igranje možda učinilo kompatibilnim s novijim OS-ima, ali moglo bi se zaključiti da bi takvu promjenu vrijedilo spomenuti.

Madmenyo
2013-06-13 00:46:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neke zaista stare dos igre uključuju dosbox s .conf datotekom (za postavljanje dosboxa) koja se dobro izvodi na većini modernih računala. Ako želite instalirati starije igre s diska ili diskete koje pretpostavljam pomoću dosboxa, to je dos emulator. U početku to može izgledati izazovno, ali većinu vremena sve što trebate je spustiti .exe na dosbox.exe i on će dobro raditi.

Možete i ručno otvoriti dosbox i čitati / slijediti upute . Ono što želite učiniti kada imate disk za instaliranje je ispuštanje instalacijske datoteke na dosbox i upravljanje instalacijom odatle. Zatim ispustite game.exe u mapu u koju ste instalirali na dropbox.exe i spremni ste za 90% vremena.

Nešto napredniji je ronjenje u dosbox.conf, možete postaviti puno opcija, poput brzine igre (ciklusi), preskakanje okvira, reprodukcija preko cijelog zaslona, ​​razlučivost, video filtri (kako bi izgledala bolje) itd. Ovdje možete pronaći više o tome kako uredite dosbox.conf http://www.dosbox.com/wiki/Dosbox.conf ako samo kopirate dosbox.conf u direktorij igre i povučete igru ​​u dropbox.exe koji automatski odabere ovu konfiguracijsku datoteku i upravo tako to čini i steam. Na ovaj način za svaku igru ​​možete imati drugačiju konfiguraciju.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...