Pitanje:
Kako mogu ubiti neprijatelja pod kontrolom uma?
SIMEL
2012-10-16 01:01:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bio sam u misiji i imao sam samo jednog vojnika s potezima i jednog besmislenog vojnika. Budući da ga nisam mogao ubiti samo jednim hicem, nadgledao sam ga. Tada sam na slijedeća 4 okretaja zapeo s tim, čekajući da se kontrola uma istroši kako bih je mogao ubiti.

A kad se kontrola uma istroši, vanzemaljac se okreće prije nego što ja mogu ga ubiti, kad mi može naštetiti.

Postoji li način da natjeram vanzemaljca pod nadzorom da izvrši samoubojstvo ili ga ubije dok je pod mojom kontrolom bez upotrebe eksploziva i bez da se prvo požuri neprijateljskim linijama?

Razlog ograničenja su:

  • što je teško pronaći ulomke oružja i ne želim ih rasipati ubijajući ga eksploziva.
  • Eksploziva može ponestati.
  • Dogodilo se nekoliko puta da je kontrolirani vanzemaljac zadnji vanzemaljac živ i dok ne umre, misija neće završiti.
Za konkretni primjer koji ste dali eksploziv bio bi u redu (pod pretpostavkom da ste ga ponijeli), jer Bersekersi nemaju oružje i tako ne biste izgubili dragocjene ulomke oružja.
@AdamP, Berserkeri imaju oružje poput kandže koje se pretvara u fragmente oružja.
Ne znam ima li trenutni XCOM omamljujuće oružje, ali s originalom biste mogli omamiti tipa.
S berserkerom, jednostavno ga odmaknite! S ovime je puno lakše riješiti se nego s neprijateljem koji se širi daleko :-)
Dva odgovori:
kotekzot
2012-10-16 01:08:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne, ne možete izravno napadati svemire pod nadzorom uma bez eksploziva. Možete se pokušati pomaknuti iz dometa tako da će on morati provesti svoj red zatvarajući se u vas, dajući vam slobodan udarac ili dovodeći ga u nepovoljan položaj, kao što je na otvorenom dok ste okruženi s nekoliko vaših operativaca u visokom pokrivaču na nadgledanju). Ako na karti postoji vatra, možete je pokušati ispeći živu, ali ona vjerojatno neće stvoriti značajnu štetu.

Imajte na umu da vanzemaljac kontroliran umom koji umire, eksplozivom * ili ne, rezultirat će njegovom oprema koja vam se daje na kraju misije, kao da je zapravo dio vašeg voda. Također, neprijatelji višeg ranga obično imaju bombe ili, u slučaju Eteričnih, AOE psi napad, tako da ne morate trošiti vlastiti eksploziv ubijajući ih. Na primjer, 3 savršeno zdrava Elite Mutona pod kontrolom uma mogu se natjerati da se ubiju tako što će se stisnuti i baciti granate pod svoje noge.

* U Enemy Within, eksplozivi će uništiti opremu uma - kontrolirani vanzemaljci ako ga ubiju (ali ne i ako su ga samo ranili).

Nalazim izvanzemaljca pod nadzorom uma usred nekoliko svojih članova odreda. Vanzemaljac je na otvorenom i uz bok, s nekoliko članova ekipe u Overwatchu i pod što većim pokrićem, te barem cijelom duljinom pokreta, plus jedan korak. To radim na zadnjem zavoju, pa kad se istroši, jedan ili više mojih momaka ga zapali i ubije dok bježi "u bijeg".
izogfif
2013-04-20 20:37:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete koristiti napade učinka (AoE) kao što su granate, rakete, Mind Rift (Eterična sposobnost), natjerati neprijatelja pod nadzorom da uđe u oblak otrova ili biti otrovan Chryssalidovim ugrizom. Ako ne možete napraviti ništa od navedenog gore, možete natjerati ovu neprijateljsku jedinicu da preskoči svoj red kad kontrola uma nestane. Da biste to učinili, u posljednjem zavoju, neposredno prije nego što izgubite kontrolu nad neprijateljem, postavite barem jednog od svojih ratnika u blizini ovog neprijatelja, ali iza pokrivača (djelomičnog ili punog - čini se da nije važno). Napravite ovog ratnika Overwatchom. Neprijatelj će pokušati upotrijebiti njegovu posebnu sposobnost koja izravno šteti ratniku (npr. Tanki čovjek pokušat će otrovati vašeg ratnika, Muton i Muton Elite pokušat će upotrijebiti bombu, Ethereal će upotrijebiti Mind Control, Mind Blast ili čak Mind Rift).

Ovo je detaljno opisano na XCom Wiki.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...