Pitanje:
Koji je optimalni obrazac za postavljanje usjeva u Minecraft?
Joe Dovahkiin
2010-12-10 20:17:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koji čimbenici utječu na hidrataciju tla i vrijeme rasta usjeva? Koji je najučinkovitiji raspored prljavštine i vode za uzgoj usjeva?

Morao sam se zauzeti za to da vaš predstavnik više ne bude na 666 - zlo!
Bilo bi dobro imati ažurirane odgovore (ili nove) koji također razmatraju upotrebu vode za žetvu pšenice i sjemena.
Pet odgovori:
#1
+47
Kevin Yap
2010-12-11 00:49:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je Brant rekao, obrađeno tlo ostat će obrađeno ako ima vodene pločice udaljene četiri bloka ili manje. Iako bi veliko polje usjeva rezultiralo najbržim vremenom rasta, ovo nije nužno najučinkovitiji način uzgoja jer biste trebali čučati kako biste izbjegli gaženje usjeva, a nije lako pristupiti svakoj pločici.

Na Minecraft forumima postoji nit s raznim dizajnom farmi - evo njih dvije (svaka čast Hansu Lemursonu na forumima):

alt text

Obrađeni blokovi su podignuti tako da nećete gaziti usjeve dok ih sakupljate, a pločica za vodu u sredini osigurava da su svi usjevi izloženi vodi. Lijepa stvar kod ovog dizajna je što ga možete produžiti jednostavnim ponavljanjem srednjeg reda (onog s vodom u njemu). Zidovi farme imaju dvostruku svrhu - držanje životinja van i služiti kao stražnji zid tako da se žetveni usjevi odbijaju do vas.

(Oh, i škrinja na vratima dobra je za čuvanje viška sjemena ili pšenica.)


alt text

Ovo je spiralna varijacija farme. Usjevi su jedna kontinuirana "polica", tako da možete držati tipku miša i pomicati se dok sadite ili berete.

Sviđa mi se druga verzija, osim što produžujem spiralu u duge redove i svako toliko dodam konektorski prolaz između redova
Ovo je sada malo zastarjelo: više ne možete gaziti usjeve samo uobičajenim hodanjem (samo skakanjem ili padanjem na obrađenu pločicu), čineći ovaj izgled prilično suvišnim.
#2
+17
Brant
2010-12-10 21:40:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da bi se obrađena tla trebala hidratizirati, mora imati vodu do četiri bloka dalje, bilo na istoj razini s tlom ili na jednoj razini iznad nje. To znači da će polje 9x9 s jednim blokom vode u sredini biti potpuno hidratizirano.

Vrijeme rasta malo je složenije. wiki Minecraft sadrži više informacija, uključujući formulu koju igra koristi za određivanje stope rasta, no čini se da su najbrže rastući usjevi okruženi usjevima s obje strane. Drugim riječima, sadite u ravnim crtama. Izbjegavajte velika polja i L oblike. Ako koristite velika polja, naizmjence usjeve izmjenjujte u svakom redu.

#3
+10
RudolfJelin
2017-06-17 20:16:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A jedan blok vode uspjet će hidratizirati kvadrat 9 × 9 na istoj visini osi y oko sebe, dajući ukupno do 80 blokova hidratiziranih.

Svježe obrađen blok obradivog zemljišta nasumično će se hidratizirati u blizini vodenog bloka. Voda koja teče također će uspjeti hidratizirati okolne blokove.

Ako se ukloni izvor vode, poljoprivredno zemljište će nasumično dehidrirati, a zatim će se vratiti u blok nečistoće. Dehidrirano poljoprivredno zemljište s zasađenim usjevima neće se vratiti; zasađeni usjev nastavit će rasti smanjenom brzinom.

hydration mechanics

Ovaj dizajn je učinkovit jer će se usjevi zgaziti samo skakanjem po njima. Kako bi se spriječilo padanje kapi u vodu, jastučić od ljiljana može se koristiti:

lily pad

Voda će i dalje pružati hidrataciju poljoprivrednog zemljišta, čak i ako je razdvojena:

hydration mechanics

Usjevi također neće rasti na razini svjetlosti 7 ili nižoj, što znači da ne raste noću ako nije u blizini izvora svjetlosti. Uz to, pri svjetlosti 4 i nižoj, usjevi će se sami posaditi. To, u praksi, znači da, ako ne zasvijetle, nečiji usjevi neće rasti pola vremena. Da biste to popravili, samo stavite izvor svjetlosti iznad svake jastučića ljiljana. Imajte na umu da ovaj svjetlosni raspored neće pokriti 4 kutna bloka.

light sourcing

cheap light sourcing

Ovaj dizajn se može složiti, na snimci zaslona možete vidjeti 9 vodenih blokova koji hidriraju 720 blokova obradivog zemljišta:

enter image description here

Isti dizajn može se izmijeniti za uporabu na automatski ubranim farmama. Primjer je prikazan u nastavku.

enter image description here

@How do i ...., u središnjem vodenom bloku nema obradivog zemljišta, pa je ukupno 9x9 - 1 = 80.
#4
+2
rat babe
2019-06-09 22:36:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here Da biste spriječili ulazak životinja, možete oko nje postaviti ogradu i na uglove ograde staviti baklje kako biste riješili problem izvora svjetlosti koji ne prekriva uglove.Pogotovo ako radite sve usjeve povezane zajedno kao što sam ja na ovoj slici, to djeluje vrlo dobro.

Iako je obrazac hidratacije optimalan, uzorak usjeva je daleko od toga."Ako bilo koja biljka iste vrste raste u osam okolnih blokova, ukupni broj bodova prepolovio se, osim ako su usjevi poredani u redove."--wiki.Polje monokulture prepolovit će stopu rasta u odnosu na izmjenjivanje različitih redova usjeva.
Ne volim imati svoje usjeve u izmjeničnim redovima, jer tada ne mogu tako lako ubrati jednu vrstu, ali da, u pravu ste
#5
-1
Pastell
2017-06-16 00:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voda će hidratizirati tlo do pet blokova dalje.Kao takav, najbolji uzorak je jedan blok vode okružen s 5 blokova prljavštine.Možete ih napraviti više kako biste povećali izlaz.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...