Pitanje:
Što je bolje za grafičku karticu za igraće računale - više RAM-a ili brži GPU?
Chris
2010-07-08 01:34:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako budem imao proračun za jednu od dvije grafičke kartice kao nadogradnju, gdje jedna ima više RAM-a, a druga veću brzinu takta na GPU-u, što bi imalo najveći utjecaj na performanse igara? Onaj s više RAM-a, ili onaj „brži“? Sve ostale čimbenike treba smatrati jednakima (upravljački programi, skup čipova, proizvođač, cijena itd.).

U pitanju imate GPU protiv RAM-a, međutim (i to ovisi o igri) brzi tvrdi disk - RAID 0 SATA ili SSD - jednako je važan ako želite da se karte brzo učitavaju.
@chris apsolutno točno. Igranje igara isključio sam s tvrdog diska od 500 GB, jer mi je potrebnih 160 GB za vremenski stroj. Pad performansi je zapanjujući, do te mjere da razmišljam o nabavci sd kartice za pokretanje igara od 64 GB. Najveće poboljšanje performansi dobio sam od povećanja podcijenjenih 9400 m na svom stroju, ali to je nakon što sam porastao na 4 GB RAM-a. Zaista je teško shvatiti koji je komad napravio najveću razliku. Osnovno pravilo koje koristim je da će vaš stroj raditi jednako dobro kao što će to dopuštati i najgora komponenta.
mogući duplikat [Utvrđivanje je li igra ograničena CPU-om ili GPU-om] (http://gaming.stackexchange.com/questions/12008/determining-if-a-game-is-cpu-or-gpu-limited)
ŠTO? Drugo je pitanje označeno kao duplikat ovog!
Ovo nije duplikat.
To jako ovisi o vrsti igara koje igrate. Strijelci za prvo lice mnogo su grafičniji i trebaju dobar GPU, ali ne toliko RAM-a. S druge strane, strateškim igrama nije potreban super GPU, ali puno RAM-a i brzi CPU
Tri odgovori:
#1
+14
ChrisF
2010-07-08 01:36:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oboje;)

Trebate RAM za držanje podataka - poligone, teksture itd. Više RAM-a omogućit će vam prikazivanje detaljnijih tekstura i pokretanje u većim rezolucijama.

Vi potreban vam je dobar GPU za izračun svih potrebnih kalkulacija za modernu igru ​​- rasvjeta, fizika itd. Što je bolji GPU, to možete učiniti više ovih izračuna, tako da ćete dobiti bolje učinke, a to će utjecati i na rezoluciju.

Provjerite specifikacije tih karata, a zatim trebate odlučiti što je važno - razlučivost, efekti itd. i potražite karticu koja je bolja u tim stvarima.

Također bih dodao da za GPU brzina nije jedini kriterij koji trebate gledati. Nisam siguran zašto proizvođači ovo čine toliko teškim za shvatiti, ali na primjer nVidia GTX i GS izuzetno su udaljeni u performansama, čak i ako rade istom brzinom jezgre.
@GalacticCowboy Čini se vrijednim razraditi zašto bi GTX i GS mogli biti toliko udaljeni unatoč istoj brzini jezgre. Kako GPU mora paralelno obrađivati ​​velike količine informacija (svaki pojedini piksel zahtijeva osobnu pažnju), dva najznačajnija atributa su stream procesori (broj jezgri) i propusnost memorije (stvarna propusnost u bajtovima). Osnovna razlika između GS-a i GTX-a, iako je isti model, jest broj aktivnih procesora.
#2
+13
ylun.ca
2014-02-18 10:06:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pravi je odgovor ni :

Velika brzina takta GPU-a ne znači ništa , pogotovo kada uspoređujete s markama. Ne ovisi o tome koliko satova u sekundi radi jezgra, već koliko je jezgra učinkovita . Na primjer, GTX Titan ima jezgru od 836MHz, dok HD7770 ima brzinu jezgre od 1000-1100GHz, pa je na temelju takta HD7770 očito bolji?

Pogrešno. Titan je zapravo 4-6 puta bolji od HD7770 jer je njegova jezgra učinkovitija. Morat ćete pogledati mjerila za igre kako biste shvatili superiornost jezgre GPU-a.

Sljedeći je RAM. Čisti RAM brojevi ne govore vam apsolutno ništa o tome kako će kartica raditi. Velika količina RAM-a neće uvijek vam pomoći u igranju igara na višim rezolucijama, pogotovo kada je velika količina RAM-a uparena sa stvarno neučinkovitim GPU-om (primijetite da nisam rekao da GPU ima malo takta). Samo moćni i učinkoviti GPU-ovi moći će iskoristiti 3Gb-6Gb memorije na kartici.

Baš kao i računalo, komponente kartice mogu je usko postaviti . HD7770 s 2 Gb RAM-a otpad je jer GPU jezgra ne može istovremeno obrađivati ​​2 Gb podataka dok će Titan sa 6 Gb moći efikasno koristiti većinu svoje memorije jer njegova jezgra može obraditi 6 koncerta teksturnih podataka.

Ovo me dovodi do zadnje spomenute teme, visoke rezolucije. Više memorije neće vam pomoći da igrate igre u višim rezolucijama, već je komponenta koja to može. Kao što sam već rekao, potrebna vam je vrlo dobra grafička jezgra uparena s velikom memorijom kako biste postigli najbolje iskustvo. Memorija također mora imati veliku sabirnicu. 2 koncerta RAM-a u HD7770 ogroman je gubitak ne samo zbog svog sporog GPU-a, već i zbog 128-bitne sabirnice. Morate imati široku sabirnicu kako biste imali veće brzine prijenosa podataka između RAM-a i jezgre. 6 koncerata u Titanu može putovati u 384-bitnoj sabirnici, što je dovoljno za prijenos podataka između jezgre i memorije.

Završni savjet : Kada kupujete GPU , usporedite kartice na temelju igraćih mjerila a ne hardverskih specifikacija (osim veličine sabirnice memorije;)).

Najbolji resursi koje koristim za usporedbu GPU-a su hwUporedite i zaporka

#3
+6
Drake
2010-07-08 01:40:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imati veliku količinu RAM-a moglo bi vam pomoći pri igranju na velikim razlučivostima, recimo 1920x1080 i više.

Za razlučivosti poput 1680x1050 ili manje, 1 GB bilo bi sjajno, ali čak je 512 MB dovoljno za većinu igara s najvišom postavkom detalja teksture.

Ako vaš monitor je 1680x1050 ili manje, a odabrana grafička kartica već ima 1 GB, predlažem vam da idete na veću brzinu takta, inače uzmite onu s 1,5 GB ili 2 GB RAM-a.

p.s. Frekvencije takta mogu se overclockati, količina RAM-a ne može se povećati;)

Ovo je korisno za ljude koji za igranje koriste CRT performanse, jer se ne trebaju držati visoke nativne rezolucije da bi dobili oštru sliku, pa su bolji "efekti" (uključujući AA i AF) važniji.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...