Pitanje:
U Rock Band / Guitar Hero, koji je najbolji pristup položaju ruke na gitari za teže (i veće) poteškoće?
Jaydles
2010-07-08 01:25:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budući da tvrdi zahtijeva više od četiri prsta (ne palca), tijekom igre čovjek mora premjestiti ruku.

Koji se općenito smatra najlakšim načinom pristupa?

(Počnite nisko i nikada ne premještajte nijedan prst osim indeksa, pomaknite sve četiri zajedno kad god ne morate igrati 1. i 5. zajedno, itd.)

šest odgovori:
#1
+22
146
2010-07-15 04:57:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvi savjet koji imam malo je jeftin - ako imate kontroler Rock Band Guitar, tada možete koristiti više frede (one bliže tijelu gitare), koji su puno bliže nego donji fret.

Što se tiče pozicioniranja ruku, ovo je uobičajeno pitanje koje se stalno događa kada svirate stvarne žičane instrumente. Na primjer, glazbenici na violini imaju određenu terminologiju povezanu s različitim položajima ruke.

  • Prva pozicija je prirodni položaj odmaranja vaše ruke, pri čemu vaš je prvi prst (pokazivač) na 1. pragu. Igranje s prva tri freta vrlo je jednostavno, dok je sviranje 4. freta (ružičasti položaj) nešto teže, a sviranje 5. freta istezanjem ružičastog prsta vrlo je teško.

  • Drugi položaj je mjesto gdje vam je 1. prst na 2. pragu, a ružičasti na petom. Sviranje freta od 2 do 4 lako je, 5. fret je malo naporan, a igranje 1. freta istezanjem kazaljke unatrag vrlo je teško.

  • Treća pozicija gdje je vaš prvi prst na 3. pragu. Sviranje prvog freta je nemoguće, drugog je teško, a ostalo je vrlo jednostavno.

U igri na visokoj razini, morate naučiti kako se prebaciti između položaja. Ne možete zauvijek ostati na prvom položaju; istezanje ružičaste boje da biste pogodili 5. fret zamišljeno je kao zaustavno rješenje i istrošit će vam ruku na ozbiljnim pjesmama. Na kraju, s vježbom, nakon što se udobno prebacite, postat će puno lakše nego da ispružite prste.

Na primjer, određeni uzorci vrlo su očito namijenjeni igranju u jednom položaju nego bilo kojem drugom. Brzi obrazac 5-4-3-2 može se igrati samo na drugoj poziciji, a slično se 4-3-2-1 stvarno može igrati samo na prvoj poziciji. U igri će se često raditi stvari poput tjeranja da igrate 5-4-3-2 4-3-2-1, prisiljavajući vas da se brzo prebacite s druge na prvu poziciju. Zbog toga morate naučiti kako se pomicati.

Također imajte na umu da pomicanje položaja podrazumijeva određeni trošak - potrebno je vrijeme za pomicanje ruke, možda ćete propustiti pravilan položaj dok to radite, potrebno je moć mozga da se sjetite u kojem ste itd. Morate odvagnuti prednosti korištenja najboljeg položaja s prečestim prebacivanjem.

Dakle, vraćanje na svoje izvorno pitanje: ispravan položaj koji biste trebali biti u velikoj mjeri ovisi o pjesmi i frazi koju svirate. Ako se pjesma najviše odvija u prva 4 freta i ima povremeni 5. fret (poput nekih srednjih pjesama), tada se ne isplati prebaciti na drugi položaj. Ako se uglavnom odvija na gornja 4 praska, prebacite se na drugo mjesto. Ako se radi o brzom slijedu dviju nota poput freta 4 i 5 (tril), prebacite se na treće mjesto tako da se vaš ružičasti neće morati prebrzo kretati.

#2
+7
Ivo Flipse
2010-07-08 01:28:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uvijek pomaknem sva četiri prsta , jer u većini pjesama dobit ćete tok bilješki s te strane.

Naravno, kada je to samo za par bilješki trebate pomicati samo kažiprst ili ružičastu kako biste dobili jednu / dvije bilješke na rubovima.

Međutim, to se može razlikovati među pjesmama, ali srećom možete vježbati najbolja strategija je za svaku pjesmu.

#3
+2
user113
2010-07-08 01:29:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svoju tehniku ​​razlikujem prema pjesmi, pa čak i kroz pjesme. Ponekad je bolja pozicija "visoko", ponekad bolje "niska". U rijetkim prilikama zadnjim gumbom dohvatim ružičastu boju, držeći ostale prste na gornja tri gumba. To ipak zahtijeva određenu praksu, a obično nije potrebno.

Držite palac pritisnut na dnu vrata - ne držite kontroler gitare poput bejzbol palice. I savijte prste tako da više vrha prsta pritisne gumb nego jastučići. Ispravno držanje omogućit će vam brže kretanje.

#4
+2
Ian
2010-07-16 01:44:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Općenito, upotreba 4 prsta, za razliku od 3, olakšat će vam život s težim pjesmama, jer ćete morati manje micati ruku, ali u oba slučaja pomicanje položaja ruke u letu je neophodno. Da biste koristili 4 prsta, morate vježbati upotrebu svog ružičastog kako biste ga ojačali i poboljšali njegovu spretnost. Ako se to jednostavno čini preteškim, možete se držati 3.

U ekstremnim slučajevima (kao što je pokušaj Kroz vatru i plamen na tvrdom ili stručnjak), postoji još jedna, radikalno drugačija metoda koju biste mogli pokušati može vam olakšati život: objema rukama držite prdlice, a laktom lupite. Vjerojatno biste to trebali pokušati raditi samo dok sjedite, kako biste mogli odmarati gitaru na nozi. Nikada nisam koristio ovu tehniku, ali vidio sam je osobno i doista je uspjela. Dakle, ako vam sve drugo ne uspije u najtežim pjesmama, možda ćete htjeti isprobati ovu metodu. Bliska alternativa bila bi sjediti gitaru u krilu i svirati fretove poput klavira, prstima i palcem, ali osobno, mislim da bi to učinilo poraz svrhe sviranja lažne gitare ...

#5
  0
Kip
2010-07-08 01:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da je to uglavnom osobna preferencija. Zapravo ne koristim toliko mali prst na hard-u / stručnjaku, osim na akordima ili dijelovima s tri note gdje to jednostavno ima više smisla. Po potrebi slobodno prelazim kažiprstom do crvenog ili žutog gumba. Uz malo prakse zapravo nemate problema znati gdje vam je kažiprst.

#6
  0
YellowMegaMan
2010-09-14 09:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moja supertajna posebna tehnika je korištenje jednog prsta za svaki gumb.

Omotajte palac oko vrata gitare i njime pritisnite zeleni gumb (Boje su iste na oba GH i RB gitare, zar ne?). Upotrijebite ostale prste za ostala četiri gumba.

Možda će biti potrebno okretanje vaše ruke oko vrata da biste se prebacili s niskog pritiska na visoki, ali smatram da je to lakše od pomicanja gore-dolje kada upotrebljavate samo četiri prsta.

Ovu tehniku ​​koristim za igranje GH5 načina karijere na Hardu, i ovo mi je prva igra ritmike plastika-gitara (a imao sam je tek nekoliko tjedana) .Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...