Pitanje:
Je li brže izgraditi radnika, za kojim slijedi doseljenik, ili obrnuto?
ire_and_curses
2010-07-08 04:47:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U Civilization IV, i radnici i doseljenici sprječavaju povećanje prodavaonice hrane u vašem gradu sve dok se grade. Višak hrane usmjerava se u proizvodnju obje jedinice, ubrzavajući njihovo stvaranje.

Uobičajena dvojba koju imam na početku igre je odlučivanje koju ću prvo graditi. Htio bih što prije izvesti naseljenika i pokrenuti drugi grad. Ali bez ikakvih farmi, viška hrane je malo, pa će trebati više vremena da se završi.

Alternativno, mogao bih prvo sagraditi radnika, postaviti ga na poljoprivredu, a zatim sagraditi svog doseljenika. Radnici su znatno jeftiniji za proizvodnju od doseljenika. Možda bi se dodatno vrijeme za proizvodnju radnika nadoknadilo ubrzanom proizvodnjom naseljenika. Ali proizvodnja i radnika i farme (farmi) zahtijeva vrijeme.

Općenito, s obzirom na to da idealno želim doseljenika što je brže moguće, je li bolja strategija prvo izgraditi naseljenika ili radnika ? Postoje li neki drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir?

Vidim da netko ovo označava kako bi se riješio problema naseljenika i radnika, što se odmaže jer svaka civilizacijska jedinica može biti oznaka, što mi nameće pitanje: trebamo li označiti pojmove određene igre? => META http://meta.gaming.stackexchange.com/questions/119/game-specific-tags
@all: ako vam je stalo do pitanja oznaka specifičnih za igru ​​na jedan ili drugi način, pogledajte gore povezano meta pitanje i glasajte kako vam odgovara.
četiri odgovori:
#1
+20
Alastair Pitts
2010-07-08 05:25:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da je najveća stvar koju treba uzeti u obzir okolni teren. Ako imate nekakav izvor hrane (rižino polje, stoka itd.), Onda mislim da bi najbolji potez bio gradnja radnika. To vam omogućuje solidnu opskrbu hranom i poboljšat će vrijeme gradnje budućeg naseljenika.

Ako nemate povoljan položaj ili ste na obali (gdje se nalazite mogu obrađivati ​​vodene pločice za hranu), onda mislim da bi doseljenik bio bolji izbor.

Zaista morate izvagati širenje vašeg carstva u odnosu na okolni teren. Ponekad pogoduje brzom širenju, ponekad ćete se prvo morati konsolidirati.

#2
+16
nullspace
2010-07-15 20:46:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako je jedini cilj doseljenika što je prije moguće, prvo izgradite naseljenika. Settler košta 100 čekića, a grad bez poboljšanih pločica proizvodi 4 čekića po okretu (uključujući hranu pretvorenu u čekiće), pa je to 25 okreta. Radnik ima 60 čekića, tako da je potrebno 15 okretaja. U najboljem slučaju, radnik može odmah početi cijepati šumu po 15 čekića na svaka 4 okreta. Nakon 14 okretaja radnik je proizveo 45 čekića, a grad 56 čekića i naseljenik je završen. To je red 29 igre, 4 okretaja kasnije nego da ste započeli s naseljenikom.

Ali mislim da najvažniji cilj nije postizanje doseljenika što je brže moguće. Obično je najbolji početak izgraditi radnika tijekom istraživanja tehnike kako bi odmah mogao početi poboljšavati vrlo čvrste pločice poput svinja, goveda ili pšenice, kukuruza uz slatku vodu. To će vam dovesti naseljenika na oko 32 godine, plus radnika i 1 do 3 poboljšane pločice.

#3
+13
en1gmatic325
2010-07-23 05:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite doseljenika što je brže moguće, to će doći od prvogradnje doseljenika ... ali najbrži način da se izvuku dva doseljenika je prvo izgraditi radnika.

Također, uvijek biste trebali uzeti u obzir prijetnju divljih životinja i / ili barbara (pod pretpostavkom da se igrate s njima) koje bi mogle ubiti nebranjenog doseljenika. Također vam treba malo vremena da potražite najbolje mjesto za vaše dodatne gradove.

Stoga je općenito poželjno najprije dobiti radnika, a zatim ili drugog radnika, a zatim ratnika ili samo ratnika prije nego što stvarno razmislite da nađete naseljenika.

#4
+3
arinaldi
2010-12-22 23:53:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gotovo će uvijek biti brže prvo izgraditi radnika, a zatim doseljenika. Radnik može poboljšavati vaše pločice dok završavate naseljenik, pa će vaša proizvodnja ići brže. Također, radnik može graditi ceste kako bi doseljenik prije stigao na odredište.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...