Pitanje:
Postoje li vodiči koje mogu pročitati za poboljšanje cilja na FPS igrama na konzolama?
kurast
2010-07-08 18:04:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igrao sam Half Life i Counter Strike od 2001. godine, a od tada i mnoga druga, tako da imam nekoliko godina iskustva u igranju pucačina iz prve osobe na računalima, s mišem i tipkovnicom. Iako nisam baš dobar, uspijevam gotovo uvijek biti među top 5 igrača u svojoj momčadi.

Međutim, kad igram na PS3, FPS igrama poput Wolfensteina ili igrama koje nisu FPS, ali povremeno mi treba neko ciljanje poput Uncharteda ili Fallouta 3, totalno sam hrom i na kraju umirem čak i na lakoći poteškoće.

Je li netko s istim problemom objavio vodič kojeg ću se moći slijediti i poboljšati?

Osam odgovori:
#1
+16
C.McAtackney
2010-07-09 14:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapravo nema ništa više od vježbanja, nažalost. Igrao sam PC strijelce još od originalnog Dooma i mislio sam da nikada neću ulaziti u konzole, ali nakon malo igranja CoD4, počeo sam ulaziti u njega i nakon godinu dana igranja osjećao sam se kao u kontroli igrajući se s kontroler kao što sam to učinio s kombinacijom tipkovnice / miša.

Ipak, jedna stvar nikada neće biti toliko precizna ako se koristi kontroler, to je jednostavno nemoguće. Dok bi se korištenje tipkovnice i miša u strijelcu moglo opisati kao "usmjeri i klikni", s kontrolorom sam otkrio da je to više poput pometanja prema cilju i odabira pravog trenutka za pritiskanje vatre u tom zamahu.

Zvuči nekako čudno, ali može biti 90% učinkovitiji od upravljanja tipkovnicom / mišem nakon što se naviknete.

#2
+7
Steveo
2011-11-25 22:52:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo što sam učinio:

  1. Pojačao osjetljivost SVI put i igrao se kroz kampanju za jednog igrača (na "Jednostavno"; poanta je samo da se naviknem na svu tu osjetljivost).
  2. Sklon sam prekomjernom razmišljanju i procesuiranju stvari; ono što trebate je djelovati instinktivno . Tako sam odbio osjetljivost SAMO MALO i odigrao hrpu besplatnih mečeva u kojima se nisam prestao kretati, osim da provjerim iza sebe, što sam PUNO napravio. Ovo poboljšava vašu sposobnost da ostanete orijentirani i održava vas u pripravnosti.
  3. Postao agresivan . Igrao sam CoD WaW, pa sam u osnovi "lovio točke" na minimapi. Ako uđete u vatru, IDITE NAKON NJIH. Tip koji puni iza ugla obično ima prednost. (Iako će vas očito punjenje preko otvorenog tla ubiti.) Postoji samo nešto u tom agresivnom stavu za koji se čini da vam nišan nije ni na kraj pameti.

Moji su rezultati krenuli odozdo , gdje su bili mjesecima, do uglednih u nekoliko dana i počeo sam redovito dobivati ​​ubistva, čak i ako još nisam rockstar. Također, čuli ste i prije: ciljajte nogama (tj. Zaobiđite lijevo / desno).

+1 Savjeti 2 i 3 zaista su dobri savjeti. Kao što su rekli u Matrici, morate napustiti svoje analitičko razmišljanje i prepustiti ciljanju svojoj podsvijesti.
#3
+3
Zidail
2013-10-15 20:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ciljevi za igre na konzoli i računalu razlikuju se onako kako ste pronašli.

Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli olakšati ciljanje:

  1. Prilagodite osjetljivost. Pomaknite ga malo više od normalnog kako biste mogli brže gledati oko sebe, ali ne previše da biste ometali vaše fino ciljanje kada koristite oružje s oružjem. Za to je potrebno vrijeme i vježba da biste pronašli pravu količinu.
  2. Prvo naučite koristiti rašireno oružje. Široko oružje uključuje puške i i puške. Dok prskate i molite, to vam daje opći osjećaj odmaka i koliko morate naginjati štapove, pa čak i ako niste 100% na vrhu neprijatelja, i dalje ćete udarati.
  3. Naučite brzi opseg dodirivanjem ciljanog gumba. Kad ciljate prema nišanima, sve dok ciljate u blizini neprijatelja, igra vam ih treba nulirati (tj. GTA ili CoD).
  4. Naučite tapkati palicama nakon brzog određivanja opsega. Nakon što objesite brz opseg, polako možete lagano kuckati palicom prema gore. Kada se automatski cilja, to ide za škrinju. Ako lagano tapkate prema gore, to prirodno ide u glavu. Vremenom i vježbom prilično ćete lako pucati u glavu.
  5. Naučite otpor oružja. Za većinu igara to nije potrebno, ali ako se bavite konkurentnim igrama, ovo vam može pomoći. Većina oružja slijedi određeni opseg širenja, pa čak i obrazac pogotka. Ako se sjećate, možete držati oružje i voditi umak tako da sljedećih nekoliko metaka pogodi čak i kad je okidač u potpunosti pritisnut. Zamislite to kao 2. ili 3. pucanje iz automatskog pucnja iz AK-a u Counter-strikeu, obično slijeće u gornji lijevi kvadrant niša za nišanjenje.
  6. Prilagodite zaostajanje. Baš kao što se snajper prilagođava vjetru, ako igrate na mreži i imate zaostajanje, samo malo ciljajte ispred protivnika i još uvijek ćete pogoditi. Često ih možete ubiti i prije nego što vam se njihovi pucnji registriraju.

To su mi samo na vrhu glave. Nadam se da će pomoći onima koji ovo pročitaju.

#4
+2
Clinton
2010-07-08 18:58:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Različiti FPS-ovi konzole različito upravljaju. Veliki razlog zašto je Halo serija tako dobro prošla jest način na koji su podesili kontrole za igru; ne obraća joj toliko pažnje svaka tvrtka koja izrađuje konzolu FPS. Prilično ćete morati samo vježbati svaku igru ​​pojedinačno dok ne osjetite, kao i bilo koja druga igra.

Bonus pogodak: ČUJO SAM da ljudi igraju na PS3 mišem i tipkovnicom, tako da postoji ta opcija.

Miš i tipkovnica na PS3 su samo za nekoliko igara, vrlo odabrane. Opcija je uvijek tu, ali većina programera je ne koristi.
Čuo sam za neke igre koje prihvaćaju tipkovnicu i miš, ali nikada ih nisam imao.
Ironično, moj cilj u Halou je jedan od najgorih u svim FPS igrama na konzoli. : - /
#5
  0
Corv1nus
2010-07-08 18:40:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemam vodič, ali imao sam isti problem kao i vi. Ono što sam učinio je da jeftino kupim UT3 za PS3 i radim na njemu dok ne ozdravim. Igrao sam tonu botovskih mečeva dok ih nisam uspio pobijediti u ekstremnijim poteškoćama. U tom trenutku uspio sam biti donekle uspješan u zastupniku, a to se prenijelo i na druge igre.

Možete li zamisliti da nešto poput http://www.kontrolfreek.com/Game-Controller-Accessories/KontrolFreek-FPS-Freek.asp bude korisno kada je u pitanju ciljanje?
#6
  0
xjhunter
2013-10-15 18:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Već više od 5 godina igram PC-jeve pucačine u prvom licu i nedavno sam nabavio PS3. Prije nego što sam platio bilo koju pucačinu za prvo lice na svom PS3-u, dobio sam besplatni FPS pod nazivom "Dust 514". Dugo sam to igrao i prilično se dobro snašao, a zatim sam igrao druge strijelce iz prvog lica i navikao na igru ​​za manje od sat vremena. Dakle, ono što predlažem je da samo vježbate, vježbate, vježbate. I nemojte koristiti miša na svojoj konzoli jer sam to učinio i kada sam igrao igru ​​koja ne bi radila s mišem ... Recimo samo da nisam mogao učiniti ništa.

#7
  0
jiggity jash
2015-03-01 20:51:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kada upotrebljavate rašireno oružje, sprintajte na neprijatelja i zaronite malo u ležeći položaj prije nego što im je u dometu, a zatim pucajte. Uvijek mi pomaže.

#8
-1
Ying Golg
2015-12-17 02:41:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj savjet je da vježbate.Ali ako se stvarno mučite, pokušajte igrati osnovni pucač na telefonu, poput Respawnables, Modern Combat ili mrtvi okidač, naviknite se na kontrole na telefonu, a zatim se vratite na konzolu i najvjerojatnije ćete imati bolji cilj.Ako imate iPhone, možete nabaviti fizički kontroler poput gamevice.

Telefonske kontrole neće vas psihički uvjetovati kao što to želi fizički džojstik.Koncept je isti, ali sve dok imate pristup stvarnom kontroleru, SAD TO.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...