Pitanje:
Moj Nintendo ima trepćuće svjetlo i nema videa; je li popravljivo?
cowgod
2010-07-08 03:07:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svaka igra koju pokušam u svom Nintendo Entertainment System samo trepće i gasi crvenu LED lampicu napajanja i nikad ne šalje signal na televizor. Pokušao sam umetnuti nekoliko različitih igara. Pokušao sam ih umetnuti skroz ili jedva dovoljno da ih gurnem prema dolje. Patrone sam očistio najbolje što mogu (uglavnom pušem jako jako). Mogu li riješiti ovaj problem ili bih trebao povući pouzdanog starog prijatelja?

Sedam odgovori:
#1
+9
gamin
2011-11-13 00:38:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To je zbog loše veze između kontakata uloška i pin konektora. Postoji nekoliko rješenja za problem:

  • Upotrijebite alkohol za trljanje vatom na kontaktima uloška.
  • Pokušajte uključiti sustav bez da gurate kolica prema dolje u NSZ. Samo umetnite kolica tako da se spoje u utor, ali ostavite vrata otvorena i ne gurajte ih prema dolje.
  • Na kraju, možete zamijeniti svoj pin konektor. To zahtijeva otvaranje sustava, ali to je relativno bezbolan postupak i na eBayu možete jeftino dobiti zamjenske 72-polne konektore. Ovdje postoji dobar vodič za to: http://www.jandar.net/nes72pin/
Čini se da je ta veza do vodiča prekinuta (ima smisla jer je prošlo neko vrijeme);postoje li neki drugi dobri vodiči koji bi se umjesto toga mogli zamijeniti?
#2
+2
BenWillkommen
2010-07-15 00:51:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trik koji sam uvijek koristio bio je potpuno umetanje uloška, ​​a zatim pokušavanje napajanja. Ako trepnete, isključite napajanje, izvucite uložak lagano (1/8 inča ili manje), a zatim pokušajte ponovno uključiti.

Ponavljajte ovaj postupak dok igra funkcionira ili dok se ne isfrustrirate da biste kupili Rumblepad 2 i preuzeli FCEUX.

Hehe, slažem se s metodom laganog izvlačenja. Našao sam čudne rezultate s NSZ-om koji ima lošu vezu. Ponekad pomalo izvuče sitni uložak, drugi put je zapravo uspjelo otpuštanje brave (tamo gdje je uložak gore). : |
#3
+2
user351
2010-07-15 02:33:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako ga ne možete popraviti i ne želite ići putem emulatora, možete kupiti novi hardver kompatibilan s Nintendom, kao što je FC Super Loader ili ovaj tvrtke ThinkGeek. FC posebno uzima NES kontrolere kao i igre; to ima nekoliko članova moje obitelji i bili su zadovoljni.

#4
+1
sippa
2010-07-08 04:20:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Može biti da je sama konzola prašnjava.

Pokušajte puhati u utor za uložak, možda će to pomoći.

Ili je možete otvoriti i očistiti, ali ako to učinite, pripazite da u njemu ne oštetite ništa.

Nisam siguran da je moguće oštetiti NSZ. Vidio sam kako je netko bačen u zid najjače što je mogao (odrasli) bacač i nastavlja savršeno funkcionirati.
#5
+1
Synetech
2010-11-23 02:20:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerojatno je loša veza između rubnog priključka uloška i priključka utora unutar konzole. Započnite s pomoću pamučne krpice s malo alkohola za brisanje kako biste obrisali patinu koja se nakupila na rubnom priključku uloška. Ako to ne pomogne, pokušajte učiniti isto s konektorom konzole (ako to nije konzola s gornjim učitavanjem, trebat će vam ekstra dugački bris).

Standardne gumice za olovke obično su izvrsne za brišući patine s elektroničkih konektora, ali ih je izuzetno teško koristiti na ovdje uključenim konektorima (bolji su za stvari poput RAM-a računala).

Ako sve drugo zakaže, postigao sam uspjeh koristeći šmirgl ploča (jedna od jeftinih kartonskih turpija za nokte u pakiranju od desetak) za struganje patine s konektora konzole.

HTH

#6
+1
chiliNUT
2016-06-19 06:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Druga mogućnost (iako je potrebno malo vještine) je onemogućavanje NOS10 zaključnog čipa, jer je to komponenta koja zapravo uzrokuje taj problem.

Pogledajte https://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_Entertainment_System#Lockout (3. odlomak) i

I

[Onemogućavanje 10NES čipa] (http://gaming.stackexchange.com/questions/164968/disabling-10nes-chip)
#7
  0
cruzja
2010-07-15 00:10:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušajte pritisnuti gumb za resetiranje nekoliko puta prilično brzo dok lampica treperi i provjerite možete li zadržati svjetlo / sliku na vašem televizoru.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...