Pitanje:
Koji redoslijed gradnje trebam koristiti za Zerg u StarCraft 2?
McKay
2010-07-08 01:59:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upoznat sam s općom mehanikom igre, ali koji je najbolji redoslijed izrade za početak igre?

Pitanja za druge dvije rase: [Protoss Build Orders] (http://gaming.stackexchange.com/questions/875/what-are-the-popular-build-orders-for-protoss-in-starcraft-2), [Terran Build Orders] (http://gaming.stackexchange.com/questions/918/what-are-the-popular-openings-builds-for-terran-in-starcraft-2)
Znam da je ovo staro pitanje i sve ostalo, ali kako ovo nitko nije objavio ... http://users.content.ytmnd.com/6/0/1/601495713c3cc9e1af92ff8c4f88a294.jpg
četiri odgovori:
#1
+150
tzenes
2010-07-08 02:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otvaranje diktira kako ćete započeti utakmicu.

Osnovni Zerg otvori:

 • 6–10 Pool (Rush)
 • 13–14 bazen (standardni)
 • 14–15 bazen, 16 grotla (makro)
 • 14–15 bazen, 15–16 bazen (Macro +)
 • 14 Plin, 14 Bazen (Speedling)
 • 12 Bazen (Sen Style)

Kako to pročitati: Broj označava broj dronova koji biste trebali imati prije prva struktura. Budući da možete graditi samo 10 prije overlorda, bilo koji broj preko 10 ukazuje na izgradnju overlodera na 9 ili 10 (9 ili Extractor trik je vrhunski izbor). Bazen označava izgradnju Mrijestilišta. Hatch ukazuje na izgradnju Mrijestilišta. Plin, ukazuje na izgradnju ekstraktora vespene na vašem obližnjem gejpiru Vespene.

Odabir otvora obično se oslanja na dvije stvari:

 1. Vaš protivnik
 2. Build

The Rush: Rush otvaranje nužno je all in, tako da je to odluka koju donosite prije početka meča.

Standardno: Bazen od 13 do 14 smatra se standardnom igrom, lako može dovesti do brze izložbe ili 1 baze, brzih ili bilo kojih drugih stvari. Smatra se standardnom igrom zbog mogućnosti koje vam nudi. Vjerujem da Slush of Root Gaming i dalje pokreće ovu izgradnju.

Speedling: Ovo je sloj koji se pojavio pred krajem Bete uglavnom na korejskim poslužiteljima. Ako svoj plin gradite prije svog bazena za mriještenje i odmah po završetku bacite u njega 3 drona, tada ćete imati točno 100 benzina kada vaš bazen za mriještenje završi. To dovodi do ranih brzih brzina zbog jakog pritiska. Artosis je veliki zagovornik ove gradnje.

Makronaredbe i Makronaredbe +: obje su brze verzije proširenja dizajnirane za uspostavljanje vrlo dobre rane ekonomije. Vrlo su osjetljivi na navalu i potrebna im je dobra izviđačka podrška. Prednost njih je u tome što ako možete izvidjeti kada vaš protivnik napusti svoju bazu, možete brzo sastaviti veliku silu koja će biti spremna čim stigne omogućujući vam da zadržite napad i budete u boljem ekonomskom položaju. Idra i Machine imaju tendenciju da izvode ovu izgradnju.

Sen ima 12 bazena kako bi mu pružio veću prednost protiv agresivnijih zerg protivnika, što je uobičajeno na azijskom poslužitelju. Izvan njega, to nije baš popularna gradnja.


9 Overlord vs 10 Overlord

Bilo je puno rasprava oko dobivanja vašeg nadređenog nakon vašeg 9. drona ili nakon vaših 10. dronova. Da biste unosili zabunu, nadređenog možete dobiti nakon 11. bespilotne letjelice izgradnjom uređaja za izvlačenje vespene, izradom 11. bespilotne letjelice, a zatim otkazivanjem izvlačenja da biste vratili svoj dron. Obično se dogovori da je bolji izbor dobiti vašeg Overlorda na vašem devetom dronu ili ga izgraditi nakon desetog, a zatim pomoću trika za izvlačenje kako biste dobili 11. dok vaš overlord gradi.

Postoje neki dokazi naznačiti da je 9 overlord malo bolje.


Ovaj sam post prvi put napisao nedugo nakon beta verzije, i dok većina onoga što sam ovdje napisao još uvijek zvuči točno, u to je vrijeme došlo do pomaka u igri Meta. Iako je Pool od 13-14 još uvijek učinkovita strategija, mnogo više Zerga prešlo je na više makro orijentiranih gradnji. 14–15 Hatch se posebno uhvatio u ZvT-u. Sve u postu ostaje valjano, ali mislim da se još uvijek isplati ažurirati na neke novije događaje.

+1 Sjajno, nikad nisam znao na što upućuju brojevi
Da, bravo. Uglavnom sam postavljao pitanje jer su ljudi željeli čuti, ali naučio sam puno više nego što sam mislio da hoću. Hvala na izvrsnom postu!
Brojevi obično rade i za druge utrke: 12 Gate, 13 Rax, itd.
Overlorda možete dobiti i u 12 ako otkažete dvostruki vespijan. Ovo je strategija koju često koriste korejski zerg igrači. Dobro vodi za 12 bazena.
@jarofclay postoje neki dokazi koji sugeriraju da je trik s dvostrukim izvlačenjem zapravo manje učinkovit od trika s izvlačenjem. Opet je ovo vrlo preliminarno, ali ono što nadoknađuje izgubljeno vrijeme trikom s jednim vađenjem jest trošenje manje vremena na ograničenje ličinki. Trikom dvostrukog izvlačenja i dalje trošite isto vrijeme kad je ličinka zatvorena, ali gubite minerale koje bi dodatni trut mogao ubrati. Također je vrijedno napomenuti da sen čini jedan trik izvlačenja u svojih 12 bazena.
Wow, ovo je nevjerojatan odgovor! Osjećam da će ovo biti prvi odgovor koji će dobiti značku Veliki odgovor. ;)
Hej @tzenes! Tvoja temeljitost ponovno udara, haha. [Netko je pitao za 9 nadređenih u odnosu na 10 prekomjernih ovdje] (http://gaming.stackexchange.com/questions/15980/why-does-everyone-do-9-overlord-not-10-overlord). Mislim da biste tamo mogli dati svoj mali ulomak.
@tzenes Kako se ove građevine zadržavaju u trenutnoj meta igri?
@Wipqozn, sudeći prema MLG-u prošlog vikenda, možemo vidjeti da su 14Gas / 14Pool i 15Hatch / 15Pool još uvijek vrlo standardne verzije. Iako se brže izrade bazena i dalje pojavljuju, one su rijetke. U stvarnosti je moj odgovor ovdje bio uglavnom naivan. Raspravljao sam samo o tome koje su zajedničke strategije bile u to vrijeme, a ne zašto su bile uobičajene. U stvarnosti postoje glavne gradnje: Early Hatch i Early Pool. Early Hatch gradnje postavljaju Zerg za makro prednost, gdje Early Pool postoji kako bi pružio bolju obranu od ranog pritiska (ili ga primijenio).
#2
+6
Chen Harel
2010-08-08 14:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samo da dodam, možete izgraditi bazen nakon 6 bespilotnih letjelica ako želite brzo ubrzati. Ne sviđa mi se ovaj pristup, ali vidio sam da ga igrači koriste.

@Chen Nikad nisam vidio 6 bilijara u profesionalnom SC2 meču. Još dokaza dokazuje da je 7 pool zapravo brži.
6 bazen je samo vrlo slabo otvaranje. Ako branič ima bilo kakvu sposobnost da to zadrži, gotovo je sigurno da dugoročno neće uspjeti.
dupli 6pool u 2v2 vrlo je teško zaustaviti ... vrlo sirast, nema stvarnog zaustavljanja. To mi se dogodilo. Osim toga, tzenes, ako McKay postavlja ovakvu vrstu pitanja, vjerojatno još ne igra igre profesionalne ocjene.
@r00fus Još je jednom 7 brži nalet brži od 6 bazena. Još je gore što 7 bazena neprestano gubi na 10 bazena (zajedno s nečim manjim od 10).
@tzenes 7-bazen je 8 sekundi sporiji od 6-bazena.
@Rotsor u vrijeme kada sam napisao da postoje značajni dokazi koji govore suprotno. Od tada su promijenili mehaniku kojom se berba odvija (što rezultira sporijim povratom minerala tijekom vremena). Nisam nedavno izvodio brojeve, ali da bih dao izjavu koju sam tada dao, trebao bi mi velik uzorak podataka i konkretna definicija što predstavlja dovršeni nalet.
@tzenes to je čudno jer relativno vrijeme naleta ne bi trebalo puno ovisiti o apsolutnoj stopi prikupljanja resursa. Iskopavanje 150 minerala sa 6 bespilotnih letjelica trebalo bi biti puno lakše nego iskopavanje 200 minerala sa 7 bespilotnih letjelica.
@Rotsor ovisi o tome koliko Zerglinga ciljate. Brže ćete dobiti više Zerglinga s više minerala (pogotovo ako radite s kraljicom). Uz to, imate vremena kada se bazen za mriještenje gradi i koliko odatle plaćate.
Doista, 7-juriš je jači u smislu pojačanja, ali nema načina da pobijedite 6-pool u vremenu od prvih 6 zerglinga.
Ovo je stvarno gadno ako je vaša utrka nasumična jer će manja vjerojatnost da će je protivnik očekivati.
idra 6 udružen za pobjedu u ranom GSL-u
#3
+6
Alan Le
2010-11-10 04:46:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U posljednje vrijeme koristim Overpool izradu koja ovdje nije opisana:

 • 10 trik za izvlačenje da biste dobili 11/10.
 • 11 Overlord
 • 11 bazen kao overlord se mrijesti.

Upotrebom drona iz trika izvlačenja za izviđanje i uznemiravanje, mogu odgovoriti u skladu s tim brzo kad bazen završi. Neka puzavac kralježnice brani ako postoji rani pritisak. izgradite zerglinge u 11 da biste potaknuli brzu ekspanziju ili se povucite kao da je riječ o izgradnji bazena od 13.

Overpool je također put do najbržeg 7 Roach Rusha.

zašto ne i 2 ekstraktora? Volim brzo uznemiravanje / proširivanje s trikom za izvlačenje 12 bazena nakon kojeg slijedi otvor s dodatnim novcem. Zapravo nije dugoročni poticaj ekonomije, već iznenađujuće uznemiravanje / širenje
#4
+5
gazarsgo
2010-08-19 07:09:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ne znam odakle je došlo 13 bazena, ali 14 je standardno, a ne 13.

smatram da je najbolje otvaranje 14 bazen 15 plin 15 nadređeni 16 roach warren / queen. možete sagraditi do 6 zerglinga ako vaše izviđanje pronađe nešto opasno ili kikeri, ako utvrdite da dolazi neka vrsta allin napada, a brzi 5-7 žohara omogućit će vam ranu kontrolu karte i odabir hoćete li proširiti ili tehnologiju. obično je proširenje, a zatim tehnički zahvat na hidre pravi odgovor, ovisno o tome što vaš protivnik radi.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...