Pitanje:
Kako mogu snimiti demonstracije svog igranja?
Joe Phillips
2010-07-08 02:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sjećam se da sam u to vrijeme vidio puno cool videozapisa Counter Strike. Kako započeti snimanje svog igranja (bilo koje igre) u format koji se lako uređuje? Trebate li poseban softver? Koliko to košta?

Mislim da je ovo više općenito računarsko pitanje i kao takvo spada na http://superuser.com
Zapravo nije, Fraps (dolje) je dizajniran za snimanje "u igri 3D" igre. Ne svakodnevne (2D) zaslone.
za izvorni mehanizam također možete snimati demonstracije pomoću naredbe "record". To nije video format, već Valveov vlastiti format koji kasnije možete ponovno reproducirati i snimiti kako biste spremili probleme s latencijom. Također se koristio (i mogao bi se još uvijek) koristiti za PoV testove za varanje.
Fraps može snimati vašu radnu površinu, a time i igre, ako igrate u načinu prozora AKO I KADA koristite Windows 7 zbog svoje Aero Whatchamacallit radne površine.
@badp Što je FOSS?
@Grace Besplatno, softver otvorenog koda.
@badp Primijetio sam da često upotrebljavate kratice koje ili trebam potražiti ili ih netko mora tražiti da ih definirate za njih. Možda biste umjesto toga mogli razmisliti o ispisivanju stvari?
@strix LMGTFY: P
Woo za F O S S!
Jeste li pogledali [ovo pitanje] (http://superuser.com/questions/6801/what-is-the-best-software-for-desktop-recording)
Kakav je smisao imao * opensource *, ako je naporan i još uvijek ne pobjeđuje frapove ni u jednom mjerenju ...
Treba li ovo biti wiki zajednice?
Za bolje iskustvo izrade fragmovieva, preporučujem snimanje demonstracija pomoću naredbe konzole u igri `/ record `, a zatim ih snimite s bilo kojim programom spomenutim u odgovorima.
A nakon igre (ili nakon što zaustavite snimanje) otvorite frapove i pustite demonstraciju kako biste je spremili u video format.
Također možete koristiti Source Movie Editor za to mislim da @Fabián
Poanta je u tome da možete iskoristiti funkciju snimanja / ponavljanja igre i snimiti najrelevantniji trenutak igre koji ste imali.
SME možete koristiti samo za igre izrađene u izvoru.Kao i za mnoge druge igre koje nemaju ovu vrstu programa za snimanje filmova, one barem imaju funkcije snimanja / ponovnog prikazivanja, bilo uključene ili kao zasebni program.
Petnaest odgovori:
#1
+61
Chris S
2010-07-08 02:24:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fraps najpopularniji je alat za snimanje u video zapisima.

Ažuriranje: dxTory čini se da sada krade puno Frapove korisničke baze, a prema Totalbiscuit trpi manje padova okvira.

Fraps je univerzalna Windows aplikacija koja se može koristiti s igrama koje koriste DirectX ili OpenGL grafičku tehnologiju. U svom trenutnom obliku Fraps izvodi mnoge zadatke i najbolje se može opisati kao:

Benchmarking Software - pokažite koliko okvira u sekundi (FPS) dobivate u kutu zaslona. Izvršite prilagođena mjerila i izmjerite broj sličica u sekundi između bilo koje dvije točke. Spremite statistiku na disk i upotrijebite ih za vlastite recenzije i programe.

Softver za snimanje zaslona - Snimite snimku zaslona pritiskom na tipku! Nema potrebe zalijepiti u program za bojanje svaki put kad želite novi snimak. Snimke zaslona automatski se imenuju i označavaju vremenom.

Softver za hvatanje video zapisa u stvarnom vremenu - Jeste li ikada poželjeli snimati videozapis dok ste igrali svoju omiljenu igru? Dođite i pridružite se revoluciji Machinima! Bacite videorekorder, zaboravite na upotrebu DV kamere, snimanje igara nikada nije bilo tako jednostavno! Fraps može snimati audio i video do 2560x1600 s prilagođenim brzinama kadrova od 10 do 120 sličica u sekundi!

Svi filmovi snimaju se u izvanrednoj kvaliteti. Ako imate Windows Media Player, u nastavku pogledajte neke od filmova snimljenih Frapsom:

Ako to košta, navedite to
Samo za prozore.
Da, trenutno košta 37 dolara za doživotnu licencu
I to vrijedi novca, po mom mišljenju, iako tražim alternative, bez konkretnih razloga.
Fraps je u redu. Možete snimiti 30 sekundi besplatno, ako trebate snimiti više, morate ga kupiti @MarmouCorp
Koristio sam FRAPS i otkrio da na mom PC-u s visokim specifikacijama smanjuje performanse igre tijekom snimanja. Ovo smanjenje je malo, ali dovoljno smanjenja na reakcije koje su djelotvorne u sekundi (poput Call of Duty igara) šteti vašem uspjehu u igri.
S 37 dolara za život to je jeftina prljavština. Nikad nisam vidio razlog da idem tražiti bilo što drugo s obzirom na to koliko je dobro.
Kada koristite frapove, preporučuje se spremanje na drugi tvrdi disk ili particiju tvrdog diska, osim tamo gdje je instaliran Windows ili vaša igra. Zbog stalnog upisivanja na disk, usporit će se puno za druge stvari.
Frapove sam kupio prije više od 10 godina, a moja stara e-pošta i lozinka i dalje rade za preuzimanje najnovije verzije, pa kad kažu "životni vijek", misle to ozbiljno.
pa dxTory daje bolji framerate za korisnike?
Možda bi vrijedilo ažurirati ovaj odgovor sada, kada je Windows 10 izašao
#2
+30
Mehper C. Palavuzlar
2010-10-01 13:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TAKSI (otvoreni izvor; samo Windows)

TAKSI: Snimanje videozapisa / snimanje zaslona za 3D grafiku

Taksi je uslužni program koji vam omogućuje snimanje zaslona i snimanje video isječaka vaših omiljenih igara i drugih 3D-grafičkih aplikacija. Inspiriran Frapsom (www.fraps.com), Taksi želi pružiti otvoreni izvor alternativu tom izvrsnom alatu.

Unatoč tome što web stranica tvrdi da je najnovije stabilno izdanje izveden 2006. godine, čini se da projekt nije potpuno napušten. Razvojna verzija 0.7.7.9 objavljena je u srpnju 2010.

Napravio sam nekoliko testova na tome i to zahtijeva prilično značajan udarac u sustavu. To se ipak može očekivati ​​u ranim verzijama. To bi moglo obećavati u budućnosti
čini se da je i dalje aktivan, zadnji podnesak jučer i četiri mjesečno u travnju i ožujku: http://sourceforge.net/projects/taksi/develop
Pod FOSS-om naravno podrazumijevamo "softver koji ne moram platiti", umjesto da se zajebavamo planirate li klonirati spremište, naučiti unutrašnjost sustava za hvatanje zaslona u C ++-u i poslati zakrpe za poboljšanje.
#3
+26
user61492
2013-04-04 21:51:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

VLC Media Player (otvoreni kod, Windows, linux & os x)
VLC sam koristio za snimanje video zapisa na Windowsima. Nisam ovo isprobao na linuxu ili os x-u.

Pokrenite igru ​​po vašem izboru u prozoru preko cijelog ekrana .

Pokrenite VLC.

VLC

Na izborniku "Mediji" odaberite "Pretvori / spremi ..." (CTRL-R)

Pojavit će se dijaloški okvir "Otvoreni medij", odaberite karticu "Uređaj za hvatanje"

Capture Device

Promijenite način snimanja u "Desktop".

Prilagodite željeni broj sličica u sekundi za snimanje, postavio sam to na 30,00 f / s.

Kliknite gumb "Pretvori / spremi".

Pojavit će se dijaloški okvir "Pretvori".

Convert

Kliknite gumb "Pregledaj" da biste pronašli mjesto za spremanje videozapisa i davanje imena.

Koristim "capture.asf" kao naziv datoteke

Odaberite profil koji želite koristiti. Otkrio sam da "Video WMV + WMA (ASF)" daju najbolje rezultate za mene.

Pritisnite gumb "Start".

Aktivirajte igru ​​i igrajte malo, VLC će snimiti, kad želite zaustaviti snimanje, aktivirajte VLC i pritisnite gumb za zaustavljanje, a zatim ga zatvorite.

ASF format koji koristim stvara vrlo velike datoteke, za zaslon od 2560 x 1600 potrebno je oko 1 GB za 3 minute videozapisa. Ako želite, možete isprobati različita kodiranja, ali imao sam problema s ostalima pa sam odlučio koristiti ASF, pretpostavljam da ga kasnije mogu pretvoriti u nešto manje.

Nisam znao da VLC to može! TIL i +1.
#4
+20
Alvin Wong
2013-07-16 19:16:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OBS Studio (besplatan, otvoreni izvor, Windows / Mac / Linux)

Omogućuje vam snimanje zaslona, ​​određenih prozora, igara (pomoću kuka), pa čak i vanjskih izvori (npr. konzole za hvatanje video kartice). Snimljeni video možete poslati u lokalnu datoteku.

OBS Studio (ranije poznat kao OBS Multiplatform) cjelovito je prepisivanje izvornog OBS-a iz temelja, a glavni ciljevi su podrška za više platformi , temeljitiji skup značajki i puno moćniji API. Iako su još uvijek u ranoj fazi, izdanja su trenutno dostupna za Windows, Mac i Linux.

OBS Studio na kraju će podržati mnoge napredne tražene značajke koje nisu prisutne u izvornom OBS-u, kao što su višestruki izlazni tokovi i scena pregled, od kojih je potonji sada dostupan u trenutnom izdanju.


(Starija verzija) Open Broadcaster Software (besplatan, otvoreni izvor, Windows x86 i x64 / Mac)

Omogućuje vam snimanje zaslona, ​​određenih prozora, igara (pomoću kukica), pa čak i vanjskih izvora (npr. konzole za hvatanje video kartice za hvatanje). Snimljeni video možete poslati u lokalnu datoteku.

Iako ima još jednu važniju namjenu: snimljeni video može strujati na Internetu. Zbog toga program zapravo može miješati više ulaznih video izvora u jedan izlaz.

Jedno je napomenuti da ne prikazuje brojač fps kao Fraps.

Open Broadcaster Software besplatan je softver otvorenog koda za snimanje i streaming uživo. Izvorni kod dostupan je svima za doprinos i poboljšanje. Dostupne su i 32 i 64 bitne verzije, a to je apsolutno besplatno!

Činjenica da je usmjeren na streaming (ali podržava i snimanje) znači da podržava [podešavanje razine zvuka] (http://youtu.be/bSmf_MkR0Io) (dva klizača: jedan za mikrofon, drugi za igru / radnu površinu),što je VRLO korisno.Osim toga, možete odabrati razlučivost i kvalitetu video zapisa.Konačno, podržava i [međuspremnik ponovnog prikazivanja] (https://obsproject.com/forum/resources/how-to-use-the-replay-buffer.103/), gdje kontinuirano snima posljednje "x" sekundeigranja, a pritiskom na prečac zapisat će ih na disk.
#5
+9
cowgod
2010-07-08 04:16:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chris S vjerojatno je dao ono što će postati najpopularniji i prihvaćeniji odgovor. Ipak, mislim da bi wegame.com (samo za Windows) trebalo spomenuti. Omogućuje vam snimanje gotovo svake igre s njihovim klijentom i prijenos na njihovu stranicu. Također je besplatno. Na nesreću, mislim da ne možete učiniti puno u pogledu uređivanja videozapisa.

Ono što bi također trebalo spomenuti jest da klijent za wegame koristi mnogo manje resursa i daleko je manje zahtjevan od Frapsa po cijenu ogromnog gubitka kvalitete. YouTube već smanjuje kvalitetu vašeg videa prekodiranjem cijele snimke, pa se isplati snimati u vrlo visoke kvalitete, a zatim kodirajte sa što manjim gubitkom kvalitete.
Nažalost, Wegame ne postoji.
#6
+7
happy_soil
2010-07-08 04:34:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dxtory (samo za Windows) također je vrijedan spomena.

To je 3.600 JPY (~ 40 USD), ali postoji besplatna demo.

Dxtory je alat za snimanje filmova samo za DirextX / OpenGL aplikaciju. Da bi izravno prikupio podatke iz površinske memorije, on radi vrlo velikom brzinom. Proizvoljno obrezivanje i besplatno skaliranje podržani su hardverom.

Njegova glavna prodajna točka je što za svoj rad koristi više tvrdih diskova, čime se izbjegava glavno usko grlo pri snimanju videozapisa, a to je brzina snimanja * .

(*) Testirao sam ovo pomoću 4 tvrda diska (svi različiti), a pogodak u izvedbi osjetno je niži od drugog sličnog softvera.

#7
+6
Denilson Sá Maia
2010-07-31 21:16:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako je Fraps najbolje rješenje za snimanje 3D-ubrzanih igara i aplikacija (a to uključuje 2D igre koje koriste vašu 3D video karticu), ne može snimiti vaše radnoj površini ili vašem pregledniku.

Za opće namjene snimanja na radnoj površini preporučujem CamStudio , koji je besplatan i otvoren. Može se koristiti za snimanje stvari koje Fraps obično ne može (na primjer, igre u pregledniku i neke jednostavne 2D igre koje ne koriste DirectX), kao i općenite videozapise povezane s igrama (npr. Vodiči ili pokretač igara zaslon).

Za jednostavno uređivanje i pretvorbu videozapisa (na primjer, prije prijenosa na YouTube), preporučujem VirtualDub , koji je također besplatan i otvoren izvor.

Na sustavima Windows Vista i Windows 7 Fraps zapravo može snimati vašu radnu površinu.
Ali samo kad je omogućen Aero, zar ne? Ili je to nova značajka Frapsa?
Drugi dio vaše prve rečenice nije točan. FRAPS može snimati radnu površinu (bez kursora miša) od Viste.
CamStudio je odgovoran za toliko usranih videozapisa na youtubu da nije ni smiješno.
@badp To je zato što oni mijenjaju kvalitetu na tako nisku i vjerojatno ne koriste video kodek bez gubitaka. Ako se pravilno koristi, CamStudio je dobar snimač.
#9
+6
BlaXpirit
2010-10-01 17:46:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Xfire - pojednostavljeno igranje

Xfire je besplatan i na neki je način bolji za snimanje igara od ostalih alata.

Možete postaviti prečac za brzo započinjanje snimanja igre koja je trenutno aktivna. Prikazat će vam se mala statusna traka unutar igre s trenutnom duljinom videozapisa i potrebnog prostora na disku (traka nije prikazana u videozapisu.)

Xfire ne može izvršiti općenito snimanje zaslona, ​​već je samo za igre. Snima igre u načinu preko cijelog zaslona i u prozorima.

Rezultat videozapisa je visokokvalitetna .avi datoteka razlučivosti jednaka veličini klijenta prozora igre ili u polovičnoj veličini (ovisi o tome što odaberete).

Loša stvar kod Xfirea je što ne snima samo video zapise ... Pa, uvjerite se i sami na njihovom web mjestu

Samo za Windows.

Pokušao sam xfire, ali nisam uspio. Što je čudno jer uvijek uspijevam obaviti stvari na svom računalu. Možda je bilo jednostavnije nego što sam tada shvatio, ali napustio sam ga.
#10
+4
Madmenyo
2013-07-14 17:13:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristim hypercam 2 u kombinaciji s virtualdub za izradu vrlo kvalitetnih igraćih snimaka koje možete vidjeti ovdje:

Hypercam 2 je mnogo svestraniji od FRAPS-a koji omogućuje vam samo snimanje DirectX igara na cijelom zaslonu. Omogućuje vam i komprimiranje snimaka u hodu kako ne biste završili s tim ogromnim datotekama. Ponekad uspijem i komprimirati svoje video zapise u letu dovoljno dobro da ih odjednom prenesem. Imam Phenom II X4 s GeForce 460 GTX koji je danas prilično zastario.

Stvari koje vam trebaju, sve besplatno:

Hypercam 2 - za snimanje. http://download.cnet.com/HyperCam/3000-13633_4-10004511.html

X264 VFW kodek - za komprimiranje video zapisa. http://sourceforge.net/projects/x264vfw/

Lame mp3 - za kompresiju zvuka. (svoj sam dobio u paketu) http://www.free-codecs.com/download/K_lite_codec_pack.htm

virtualdub - za uređivanje. http://virtualdub.sourceforge.net/

Hypercam: Na kartici područja zaslona možete odrediti područje koje želite snimiti. Za puni zaslon samo stavite razlučivost igre i početak x, y će biti samo 0. Ako želite snimiti jedan prozor, imate mogućnost odabrati taj prozor izravno pomoću korisničkog sučelja hiperkamere.

Sljedeća je kartica samo za postavljanje interventnih tipki, koristim CTRL-INSERT za pokretanje i zaustavljanje snimanja.

Na kartici AVI datoteke na vrhu odredite izlaznu datoteku. Datotekama možete dodati sekvencijalni broj kako ne biste prepisali prethodno snimanje i oni dobivaju logički broj iza imena koje ste dali (za razliku od frapsa). Također možete odrediti brzinu kadra i brzinu reprodukcije, udvostručavanje brzine reprodukcije ubrzat će videozapis 2 puta.

Za kompresiju u letu koristim 15 sličica u sekundi što je stvarno teško primijetiti ako gledate. Uvijek ostavljam kursor na 1 i ključne okvire na svakih 100 sličica. Tada odaberete video kompresor, ako ne odaberete kompresiju, stvorit će se ogromne datoteke, pa uvijek savjetujem da odaberete X264 i samo odaberete jeftinu metodu kompresije. Kada komprimirate u letu, uvijek odaberite ultrabrzu metodu kompresije u korisničkom sučelju X264.

Ostalo govori samo za sebe, a kod opcija možete odabrati snimanje kursora ili ne.

Virtualdub: Ovdje uređujete svoj videozapis i dodatno ga komprimirate ako i to trebate. Možete jednostavno povući ili otvoriti avi koji ste stvorili. Ako ste odabrali naknadno numeriranje i imate više videozapisa, možete odabrati dodavanje avi segmenta, samo odaberite prvi videozapis u redu i on će prepoznati numeriranje.

Ispod videozapisa pronaći ćete filtre u kojima možete obrezati videozapis ili ga dodati crne TV rešetke. Također možete odabrati neke specijalne efekte. Također je moguće mijenjati veličinu videozapisa, ali kvaliteta se brzo pogoršava.

Na video-> kompresiji možete odabrati kompresiju. Sada se možete odlučiti za sporiji način kompresije i igrati se brzinom prijenosa da biste vidjeli što vam odgovara. Ako imate sporo igranje i mutne boje, možete izvući mnogo više od brzog igranja živim bojama.

U odjeljku kompresije audio-> možete odabrati hromi mp3 kodek za komprimiranje zvuka, ne treba mi puno kvalitete zvuka većinu vremena samo odaberem 96 kb.

Sada novi avi možete spremiti u datoteke i on će ga komprimirati za vas. Možete vidjeti predviđenu veličinu datoteke, koja je prilično točna nakon minutnog pokretanja. Moj je savjet da se puno poigrate s opcijom.

Evo mog video vodiča:

#11
+4
gandalf3
2015-01-05 16:50:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednostavni snimač zaslona besplatan je program za emitiranje zaslona otvorenog koda za linux.

Podržava izravno snimanje OpenGL prozora (kao i normalno snimanje zaslona), što je dobro za igre u kojima je izvedba presudna.

Ima mnoge druge značajke i jednostavna je za upotrebu.

S njihove web stranice:

Feture

 • Grafičko korisničko sučelje (temeljeno na Qt-u).

 • Brže od VLC-a i ffmpeg / avconv.

 • Snima cijeli zaslon ili njegov dio ili izravno snima OpenGL programe (slično Frapsu u sustavu Windows).

 • Sinkronizira zvuk i video ispravno (čest problem s VLC-om i ffmpeg / avconv).

 • Smanjuje brzinu kadra videozapisa ako je vaše računalo presporo (umjesto da troši sav svoj RAM poput VLC-a) čini).

 • Potpuno višetrejni: mala kašnjenja u bilo kojoj od komponenata nikada neće blokirati ostale komponente, što rezultira uglađenijim video i boljim performansama na računalima s višestrukim procesori.

 • Pauziranje i nastavak snimanja u bilo kojem trenutku (bilo klikom na gumb ili pritiskom na interventnu tipku).

 • Prikazuje statistiku tijekom snimanja (veličina datoteke, brzina prijenosa, ukupno vrijeme snimanja, stvarna brzina kadrova, ...).

 • Može prikazati pregled tijekom snimanja, tako da gubite vrijeme na snimanje nečega samo da biste naknadno shvatili da je neka postavka pogrešna.

 • Koristi biblioteke libav / ffmpeg za kodiranje, tako da podržava mnogo različitih kodeka i formata datoteka (dodavanje novih je trivijalno ).

 • Može i streaming uživo (eksperimentalno).

 • Osjetne zadane postavke: ne morate ništa mijenjati ako ne želim.

 • Savjeti za gotovo sve: nema potrebe za čitanjem dokumentacije da biste saznali što nešto radi.

#12
+3
cubuspl42
2015-01-20 04:08:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svi ostali anuzori odnose se na softver za snimanje zaslona. Važno je, međutim, primijetiti da bi prvi korak u izradi demo trebao biti upotreba ugrađenog mehanizma za snimanje demo igre, makar bio dostupan. Drugi korak je snimanje reprodukcije te demonstracije pomoću programa sličnog Frapsu. Zašto je to tako?

 • Za mnoge igrače neprihvatljivi su padovi frejmova uzrokovani softverom za snimanje zaslona poput Frapsa
 • Možete snimati na drugim postavkama videozapisa koje obično koristite za igranje
 • Možete snimati samo dijelove demonstracije, štedeći prostor na disku
#13
+3
Travis
2015-02-12 23:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Loilo Game recorder

Features:

 • Free
 • Bez vodenog žiga (osim ako ne koristite paketni softver za uređivanje video zapisa probno razdoblje, ali nema problema za spremanje vidoa i uvoz u drugi uređivač poput Lightworks (nudi besplatnu verziju s nadogradnjom na pro))
 • Web stranica tvrdi da imaju bolju izvedbu od Dxtoryja, BandiCamma i Frapsa
 • Nema vremenskog ograničenja snimanja

Za upotrebu:

 • Preuzmite softver
 • Instalirajte softver
 • List item
 • Iznad slike odmah uz web stranicu
Samo preporučivanje proizvoda, bez davanja uputa kako ga koristiti za postizanje cilja koji se pokušava, uopće nije korisno.
Ažurirano snimkom zaslona s web stranice koja pokazuje kako se koristi ovaj alat.
#14
+3
Tad
2016-07-19 15:00:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Shadowplay

Shadowplay je besplatni softver koji zahtijeva samo da imate podržanu grafičku karticu nVidia.

Snima reprodukciju video zapisa izravno s GPU-a i sprema je u mp4 datoteke na određenom mjestu.

#15
+1
Shawn Alex
2016-07-21 12:57:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Smartpixel je najbolji snimač zaslona za igre dostupan za sve različite platforme poput Windows, Android i IOS.

Skorak 1. Prilagodite postavke snimanja igre. Uzmimo za primjer WOW. Kad se učitam u igri i kliknem gumb Smartpixel Screen / Game, bit će ovako.
Skorak 2. Snimanje video zapisa u igri. Nakon izvršenih postavki snimanja možemo se vratiti na plutajući prozor Smartpixel, odabrati način erea, način cijelog zaslona ili PIP način, ako želimo djelomično snimiti zaslon igre, možda ćemo morati ručno prilagoditi 4 crvene koordinate na zaslonu igre.
Skorak 3. Uređivanje video zapisa u igri. Prije prijenosa na YouTube možda ćete trebati izmijeniti videozapise igre, izrezati neželjeni dio, spojiti nekoliko video isječaka, dodati malo pozadinske glazbe, dodati neke prijelaze, titlove itd. Sve to možete učiniti pomoću softvera Smartpixel, a nakon toga prenesite video zapise s igre na YouTube.
Ovo je tutorial za YouTube:
Osnove kako koristiti pametni piksel!Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...