Pitanje:
Izmjenjuju li jastučići za miš "Gaming" razliku kod današnjih optičkih miševa?
Jeffrey
2010-07-08 01:23:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da na tržištu postoji puno "igraćih" podloga za miša - neke vrlo skupe. Imaju li oni stvarni utjecaj na današnje optičke miševe preko stare podloge za miša ili stola?

šest odgovori:
#1
+12
tzenes
2010-07-30 04:19:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Profesionalni igrači na događaje će donijeti vlastite miševe, kao i jastučiće za miševe. Stvarnost je da nijedna površina nema trenje, niti bilo koja površina ima konstantno trenje u sebi. Kao rezultat, postoje dijelovi površine o kojima je riječ mišem će se kretati različitim brzinama.

Dobra podloga za miša imat će ravnomjerno trenje. Koliko trenja želite na podlozi za miša obično je stvar osobnih želja (poput podešavanja postavki odgovora miša). Obično zagovaram jastučiće miša s malim trenjem za laserske miševe, ali znam niz konkurentnih igrača koji preferiraju jastučiće miša s visokim trenjem radi veće preciznosti (jer je masa miša obično toliko mala da je razlika u sili između velikog ubrzanja i malog ubrzanja mali).

Osobno se koristim igraćom podlogom za miša otkad sam se počeo natjecati u Counter Strikeu. Prilično uživam, ali preporučujem da probate prije nego što kupite. Idite u trgovinu koja ima igre na računalima i igrajte ih tijekom 10 minuta.

Vrijedno je napomenuti i da visokokvalitetna podloga za miš može zahtijevati drugačiji režim čišćenja nego što ste to navikli. Svakako to prvo saznajte.

Hvala na dobrom odgovoru, napokon mogu shvatiti zašto neki ljudi koriste jastučiće ... Mogu razmisliti o ponovnom pokušaju rada s jednim ako to poboljšava konzistenciju trenja.
#2
+11
McKay
2010-07-08 01:25:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovisi o mišu.

Jedan od mojih najdražih miševa je laserski miš kojeg je izradio Razer, ali miš je stvarno sranje ako uz njega nemate dobru površinu za miš Osobno koristim dobre površine miša za sva svoja računala (čak i kad sam samo na poslu i programiram, bez igraćeg miša), jer volim dodatnu preciznost.

Površina je zaista ključ. Čak i za prosječnog miša, upotreba na pogrešnoj površini uzrokovat će sve vrste problema.
+1 i QFT. Imam Microsoft Habu, koji je MS / Razer laserski miš za igre. To je * užasno * jer nemam igraću podlogu za miša. Osjetljivost lasera je previsoka i miš poskakuje posvuda kad ga polako pomičete.
Smiješno je to što se moj G5 laserski miš iz tvrtke Logitech zapravo užasno zabavlja na mnogim igraćim podlogama za miša i morao sam ga početi koristiti ravno na stolu bez ikakve podloge kako bi mogao ispravno funkcionirati.
Da, površina mog radnog stola (onaj tamno preplanuli lažni završetak) izvrsno mi funkcionira. Zapravo djeluje bolje od bilo koje podloge za miša koju sam probao; u osnovi je savršena boja, uzorak i refleksija za optičke miševe.
#3
+4
Grace Note
2010-07-08 01:27:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neke podloge za miša nude podršku osim stvarne podloge za miš, poput podrške za zapešće. Oni mogu pomoći je li vaš miš optički ili nije, ako vam je ugodan, činjenica koja je zapravo pomogla brojnim igračima koje poznajem.

#4
+3
Doug
2010-07-31 01:37:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Po mom mišljenju, najveća prednost igraće podloge za miš je veličina. Stalno pokrećem miš s ruba jastučića dok mi Razor nije nabavio divovsku podlogu za miša. Također mislim da su mali jastučići s različitim "površinama" uglavnom samo hype.

#5
+1
Ekonion
2013-05-15 12:04:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Više volim svoj stol kao podlogu za miša, SVE prikazujem samo mišem pa se često dogodi da dođem do kraja podloge za miša.

Prednost radnog stola: gotovo beskrajna soba za igru, ne dosadno preslagivanje miša i podloge za miš.

Nedostatak: ako jedete na stolu, često ćete ga morati čistiti, inače ćete na površini stola pronaći ljepljive stvari koje mišu očito smetaju .

#6
+1
bwDraco
2014-11-07 15:22:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Različiti miševi mogu se bolje pratiti na određenim površinama, ali s većinom visokokvalitetnih igraćih miševa koji rade na ne ekstremnim DPI postavkama, trebali biste moći koristiti bilo koju neegzotičnu (npr. ne staklenu ili poliranu) površinu. Međutim, važnije su fizičke karakteristike vaše površine za povlačenje. Taktilni "osjećaj" koji imate kada pomičete miša po površini može imati značajan utjecaj na točnost i brzinu ciljanja.

Vani je puno različitih igraćih podloga za miša. Neki su dizajnirani da budu svilenkasto glatki, dok drugi imaju grublji osjećaj. Glatka površina omogućuje brzo kretanje, dok grublja površina omogućuje veću preciznost. Većina proizvođača perifernih uređaja za igre proizvodi razne podloge za miša. Iako je ovo u konačnici stvar osobnih preferencija, važno je da odaberete podlogu za miša koja vam odgovara i omogućuje vam brzo i precizno ciljanje.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...