Pitanje:
Koji su učinci DRM-a na Assassin's Creed 2?
Drake
2010-07-08 17:00:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razmišljao sam kupiti Asssassin's Creed 2 za računalo, ali čuo sam neke loše glasove o DRM-u uključenom u igru.

Kod kuće imam ADSL vezu, ali nažalost nije stvarno pouzdan. Često se dogodi da padne i sat vremena ili više.

Obično u to vrijeme igrajte igre za jednog igrača, ali u Assassin's Creed 2, što se događa ako:

  1. moja internetska veza prekine . Mogu li pokrenuti igru ​​i mogu li spremiti napredak?
  2. moja internetska veza pada dok igram. Mogu li nastaviti igrati i spremati napredak?
Tri odgovori:
#1
+12
hokiecsgrad
2010-07-08 17:46:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam nekoliko drugih UbiSoft igara koje koriste isti isti DRM, ali ne i Assassin's Creed 2. Evo što se događa u tim drugim igrama kad izgubim internetsku vezu.

  1. Igra se neobjašnjivo smrzava sa nema poruke o pogrešci.
  2. Nakon nekoliko trenutaka (pretpostavljam oko 1 - 2 minute) na ekranu se napokon pojavljuje poruka koja mi govori da su "UbiSoftovi poslužitelji postali nedostupni".
  3. Nakon još nekoliko sekundi, ako i dalje ne možete kontaktirati UbiSoftove poslužitelje, igra vas prebacuje na radnu površinu sustava Windows i sav nespremljeni napredak do te točke se gubi.

Da budemo jasni, ne znači Ne mora biti VAŠA internetska veza koja ne uspije. To bi također mogao biti problem na kraju UbiSofta ili negdje između. Igri je stalo samo do toga da možete kontaktirati UbiSoft-ove poslužitelje, nije joj svejedno čija je greška.

Da budem iskren, igrao sam PUNO najnovije igre Settlers i izbačen sam možda samo pet puta. Međutim, slično kao i u ranim danima Steama, prvih nekoliko dana zapravo posjedovanja Settlers 7, uopće ga nisam mogao igrati, jer su UbiSoft-ovi DRM poslužitelji bili pod velikim opterećenjem i nisu htjeli potvrditi moju igru.

Ne bih preporučio kupnju igre s ovom vrstom DRM-a, a da sam znao da sam kupio igre s tim DRM-om, ne bih ih kupio. Nikada više neću kupiti igru ​​s ovom vrstom DRM-a.

Zapravo bojkotiram sve igre ubisoft na računalu sve dok drže ovu vrstu DRM-a, tužno, ali obavezno.
@hokiecsgrad Nažalost, ovaj tip DRM-a nije prikladan za moj problem s vezom. Izbjegavam ga kupiti. Hvala vam na objašnjenju.
Zaboravljeni pijesak također ima ovaj DRM. Pa to je "bolje" od onog u AC2. No što god učinili, pirati razbijaju DRM i zakoniti kupci moraju platiti cijenu. :(
@alexanderpas: Obično se izrugujem bojkotima protiv DRM-a na igrama (Spore, MW2 LAN stvar), ali u ovom slučaju i ja. Nažalost, Ubisoft će ga vjerojatno koristiti kao izgovor da zaustavi proizvodnju PC igara ako je uspješno, umjesto da prestane dodavati kažnjavanje DRM-a.
Ubisoft prestaje proizvoditi PC igre, konkurenti pokupe stvari, bez nanošenja štete (koje ne-veliko ime koristi ubi?)
Tužno je što je Ubisoft instalirao ovu vrstu DRM mehanizma, ali je i dalje puno bolji od starforcea. Slomio mi je DVD pogon.
#2
+3
happy_soil
2010-07-08 17:07:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Ne možete igrati igru.
  2. Mogli biste izgubiti napredak.

Jedan od zahtjeva igra je stalna internetska veza (što je totalno dobro, ako mene pitate).

+1, neću kupovati igre koje to zahtijevaju, kažem da se protiv piratstva borim na drugi način (mrežno igranje, pogodnosti itd.), Ne kažnjavajući ovakve kupce koji plaćaju. To je također razlog zašto neću kupiti naseljenike 7
#3
+3
juan
2010-07-08 17:46:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Assassin's creed DRM (kao i naseljenici 7, a vjerojatno i sve buduće igre Ubisofta) rade radeći neke izračune na poslužitelju, u nadi da će pukotine učiniti beskorisnima.

To očito čini nemogućim igrajte bez internetske veze (iako čak ni ne radi, tako da je ilegalni vlasnici igre mogu igrati bolje nego kupci koji plaćaju , kao koristeći emulator koji mogu igrati izvan mreže).

Preporučio bih da ne kupujete od njih dok ne uklone ovu beskorisnu i štetnu zaštitu


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...